Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Υπνοθεραπεία και μείωση βάρους

Η μείωση του βάρους και η διατήρησή του στα επιθυμητά επίπεδα είναι από τις πιο αποτελεσματικές εφαρμογές της υπνοθεραπείας. Ό γιατρός σας θα σας συμβουλέψει για το αν υπάρχει ιατρικό ιστορικό πίσω από την αύξηση του βάρους σας και από εκεί και πέρα ή σε συνδυασμό με τον γιατρό σας (αν υπάρχει ιατρικό ιστορικό), ή αν η επιθυμητή μείωση του βάρους είναι μικρή χωρίς τη βοήθεια του γιατρού σας, ο Υπνοθεραπευτής σας θα σας βάλει σε ένα πρόγραμμα και θα σας βοηθήσει να βρείτε τον ψυχολογικό λόγο που κρύβεται μέσα στο Υποσυνείδητό σας και σας επηρεάζει ώστε να μην θέλετε (υποσυνείδητα) να είστε στο φυσιολογικό βάρος για εσάς.  Ο Υπνοθεραπευτής μπορεί να συνεργάζεται με ειδικούς γιατρούς αλλά και διαιτολόγους για ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, αλλά αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο διαιτολογικό πρόβλημα, ο Υπνοθεραπευτής μας (αν έχει την ειδική εκπαίδευση)  θα μπορεί να μας συστήσει τι θα πρέπει να τρώμε

Μία περίπτωση που είχα, ήταν μία γυναίκα με υπερβολικό βάρος για το ύψος της.  Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, κάτω από κατάσταση ύπνωσης, η γυναίκα αυτή συνειδητοποίησε ότι έπαιρνε βάρος γιατί ο άντρας της δεν ήθελε να της κάνει έρωτα όταν ήταν υπέρβαρη και αυτή ήθελε να τον χωρίσει και δεν έβρισκε το θάρρος....

Ο υπνοθεραπευτής στην περίπτωση μείωσης βάρους πρέπει να εξετάσει πως τρώμε, τι τρώμε και  γιατί τρώμε.  Τρώμε τα συναισθήματα μας? Τρώμε από άγχος? Τι γίνεται με την γλυκόζη του αίματος? Τρωμε τρια κανονικά γεύματα και τρια σνακ μεταξύ τους, τρώγοντας δηλαδή κάθε 3-4 ώρες?
Θα προχωρήσει σιγά σιγά μαζί μας ο Υπνοθεραπευτής μας σαν να ξεφλουδίζει τις εσωτερικές ΄φλούδες΄απο ένα κρεμμύδι μέχρι να βρει την αιτία του προβλήματος (αν αυτή είναι ψυχολογική).  Μόλις την βρει, θα χρησιμοποιήσει μία από τις τεχνικές που έχει στη διάθεση του γιά να την εξουδετερώσει και θα ΄εναποθέσει’ το αποτέλεσμα στο υποσυνείδητο, σε κατάσταση ύπνωσης, για να γίνει πια καινούργια συνήθεια που η επανάληψη θα την κάνει μόνιμη.

Αυτό που συνήθως βγαίνει όταν έχουμε θέματα βάρους, είναι ότι ο άνθρωπος που δουλεύουμε μαζί έχει προβλήματα αυτοεκτίμησης, ανασφάλειας και άγχους και ξεσπάει με το να ΄τρώει τα συναισθήματά του΄ εντελώς ασυναίσθητα.

΄Ενας καινούργιος προγραμματισμός του υποσυνείδητου από τον Υπνοθεραπευτή μας, αλλάζει τη σχέση μας  με το φαγητό και με τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας. Αρχίζουμε και τρώμε διαφορετικά, με τρόπο που μας δίνει τις θερμίδες που χρειαζόμαστε για να είμαστε στο επιθυμητό βάρος και αυτό πια γίνεται βίωμα ζωής, κάτι που μένει μαζί μας για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου